UGALJ U OLOVCI FC SOFT 117403

Šifra: 565636
Štapići od prirodnog uglja su najstariji materijal za skiciranje i crtanje na svijetu. Sivkasto-plava nijansa nježno klizi po papiru, lako se trlja i razmazuje i može se bez poteškoća obrisati i više puta preklapati. Njihova plavkasta nijansa oduvijek je fascinirala, čak i kod starih majstora. Ugljene olovke ostavljaju mnogo crniju liniju. Komprimovani ugalj sa čađom i glinom daju ugljenim olovkama njihovu duboku crnu

1.60€
  • Cijena dostave može varirati u zavisnosti količine artikala koju poručite. Eventualni popusti na dostavu se obračunavaju u korpi.
Štapići od prirodnog uglja su najstariji materijal za skiciranje i crtanje na svijetu. Sivkasto-plava nijansa nježno klizi po papiru, lako se trlja i razmazuje i može se bez poteškoća obrisati i više puta preklapati. Njihova plavkasta nijansa oduvijek je fascinirala, čak i kod starih majstora. Ugljene olovke ostavljaju mnogo crniju liniju. Komprimovani ugalj sa čađom i glinom daju ugljenim olovkama njihovu duboku crnu boju i mogu se proizvoditi u različitom stepenu tvrdoće.