Poštujemo vašu privatnost i posvećeni smo tome da je štitimo kroz pravila privatnosti koje primjenjujemo na ovom sajtu. Pravila privatnosti se tiču pristupa i korišćenja sajta www.cgprodavnica.com, uključujući sav sadržaj, funkcionalnosti i servise koji se nude kroz www.cgprodavnica.com ("sajt"), bez obzira na to da li ga posjećujete kao gost ili registrovani korisnik.

Kada pristupate sajtu, mi ćemo naučiti određene informacije o vama, automatski ili kroz akcije koje dobrovoljno preuzimate tokom posjete. Ova pravila se primjenjuju na informacije koje prikupimo na sajtu, u e-mail-u, SMS-u ili na bilo koji drugi način koji korisite da bi komunicirali sa sajtom.

Molim Vas da detaljno pročitate pravila privatnosti prije nego što počnete da koristite sajt. Korišćenjem sajta ili klikom na prihvatanje uslova korišćenja kada vam ova opcija bude dostupna, prihvatate i slažete se sa svim politikama privatnosti koje smo ovdje naveli. Korišćenjem www.cgprodavnica.com saglasni ste sa procedurama vezanim za vaše podatke koje ćemo izložiti u nastavku.

Djeca koja su mlađa od 13 godina

Naš sajt nije namijenjen djeci mlađoj od 13 godina. Niko mlađi od 13 godina ne treba da saopšti bilo kakve informacije ka ili na sajtu. Ne skupljamo svjesno ili sa bilo kakvim znanjem informacije od djece koja su mlađa od 13 godina. Ako imate manje od 13 godina, nemojte koristiti ovaj sajt niti pružati bilo kakve informacije kroz mogućnosti koje pruža, nemojte ništa kupovati, nemojte koristiti mogućnosti komentarisanja niti pružati bilo kakve informacije kao što su ime, adresa, broj telefona, email adresa, ili bilo koje korisničko ime koje koristite.

Ako saznamo da smo prikupili informacije ili primili informacije od djeteta koje je mlađe od 13 godina bez kontrole ili pristanka njihovih roditelja, mi ćemo obrisati te informacije. Ako mislite da mi možda imamo informacije o djetetu koje ima manje od 13 godina, molim Vas da nas kontaktirate na podrska@cgprodavnica.com

Informacije koje prikupljamo o vama

Kada pristupite našem sajtu naučićemo određene informacije o vama tokom vaše posjete. Sajt obezbjeđuje različita mesta gde korisnici mogu ostavite određene informacije. Prikupljamo informacije koje korisnici dostave kroz popunjavanje formi na sajtu, popunjavanjem kontakt formi, ostavljanjem komentara kao i ostavljanjem informacija kada naručuju neki proizvod putem sajta.

Koristimo informacije koje nam dostavite kako bi vam isporučili naše proizvode, unapredili sve što radimo, i dostavljali vam naše ponude, promocije i informacije.

Infomacije koje prikupljamo kroz tehnologije automatskog prikupljanja podataka

Tokom vaše posjete našem sajtu možemo koristiti tehnologije za automatsko prikupljanje podataka uključujući Google analitiku kako bi prikupili određene informacije vezano za vašu opremu, Internet pretraživač koji koristite ili određene šablone prilikom pregledavanja sadržaja. Generalno, prikupićemo informacije o vašoj lokaciji, načinu na koji pretražujete naš sajt i bilo kakvoj komunikaciji između vašeg kompjutera i našeg sajta. Između ostalih stvari, prikupljaćemo podatke o tipu računara koji koristite, vašoj Internet konekciji, vašoj IP adresi, operativnom sistemu i tipu pretraživača.

Ove informacije se koriste u statističke svrhe i neće sadržati lične informacije. Ove informacije koristimo kako bi unapredili naše servise i naše ponude. Ukoliko vi dobrovoljno dostavite nama vaše lične informacije, one će biti dodate automatski prikupljenim podacima.

Korišćenje kolačića i piksela

Slično kao i drugi komercijalni sajtovi, i naš sajt koristi standardne tehnologije u vidu "kolačića" i logova na serveru kako bi prikupili informacije o tome na koji se način koristi naš sajt. Informacije prikupljene preko kolačića i logova na serveru mogu uključivati datum i vrijeme posjete, pregledane stranice, vrijeme provedeno na našem sajtu, kao i informacije o posjećenoim sajtovima neposredno prije i neposredno nakon posjete našem sajtu, kao i informacije o vašoj IP adresi.

Kolačić je mali tekstualni dokument, koji obično sadrži anonimni jedinstveni identifikator. kada posjetite naš sajt, sajt kompjuetr pita vaš kompjuter za dozvolu da postavi fajl u deo vašeg hard diska specijalno napravljenog za smeštanje kolačića. Svaki sajt može poslati svoj kolačić u vaš pretraživač ako to vaš pretraživač dozvoli, ali (da biste zaštitili vašu privatnost) vaš pretraživač može dozvoliti samo sajtovima koji su već poslali svoje kolačiće da pristupe njima, a ne kolačiće koje su poslate vama sa drugih sajtova.

Zadržavamo pravo da koristimo tehnoloije slične kolačićima, uključujući i piksele društvenih mreža. Ovi pikseli dozvoljavaju sajtovima društvenih mreža da prate posjetioce izvan njihovog sajta kako bi prilagodili reklamne poruke tokom posjete njihovim sajtovima. Zadržavamo pravo da koristimo ove piksele u skladu sa politikama sajtova društvenih mreža pomoću kojih su kreirani.

Kolačići drugih

Određeni sadržaj ili aplikacije. uključujući reklame, na ovom sajtu su podržani od strane trećih strana, uključujući oglašivače, dobavaljače saržaja kao i ostale. Ove treće strane mogu korisiti kolačiće i na taj način prikupljati podatke o vama kada koristite naš sajt. Informacije koje oni prikupljaju mogu sadržati vaše lične informacije ili mogu prikupljati informacije o vašim aktivnostima na Internetu na drugim sajtovima i drugim servisima. Mogu koristiti ove informacije kako bi vam plasirali određeni reklamni sadržaj koji je u skladu sa vašim ponašanjem ili bilo kakav drugi ciljani sadržaj.

Internacionalni transfer

Vaši podaci, uključujući lične podatke, mogu biti prenešeni, ili smješteni na lokaciju koja se nalazi izvan vaše države, gdje zakoni o zaštiti podataka mogu biti različiti od onih koji su važeći u vašoj državi. Ako ste locirani izvan Crne Gore i odlučite da nam dostavite podatke, molim vas razumite da mi ove podatke prebacujemo u Crnu Goru, uključujući i lične podatke i procesiramo ih ovdje. Vaša saglasnost na ovu politiku privatnosti praćena sa vašim slanjem informacija predstavlja pristanak na ovaj transfer podataka.

Linkovi ka drugim sajtovima

Naše usluge mogu da sadrže linkove ka drugim sajtovima kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na neki od linkova trećih strana, bićete preusmereni na sajt treće strane. Snažno preporučujemo da provjerite politike privatnosti svakog sajta koji posjetite.

Mi nemamo kontrolu i ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za sadržaj, pravila privatnosti ili način rada bilo kojih trećih sajtova ili usluga.

Email informacije

Ako odlučite da komunicirate sa nama putem maila, mi možemo da zadržimo sadržaj vašeg emaila zajedno sa vašom email adresom i našim odgovorom. Obezbjeđujemo istu zaštitu za ovu elektronsku komunikaciju kao i za informacije koje dobijemo online, mailom ili telefonom. Ovo važi i kada se registrujete na našem sajtu, prijavite se kroz neke od formi koristeći email adresu ili napravite kupovinu na sajtu. Za dalje informacije pogledajte email pravila ispod.

Email pravila

Posvećeni smo da vašu email adresu čuvamo. Nećemo je prodati, iznajmiti ili na bilo koji drugi način ustupiti trećim stranama osim u slučajevima koje smo objasnili u odjeljku “Otkrivanje vaših informacija”.

Čuvaćemo informacije koje nam pošaljete mailom u skladu sa zakonima koji se primjenjuju.

Svi mailovi koji su poslati od strane naše organizacije će jasno iskazati ko je mail poslao i jasno će obezbijediti informacije kako možete kontaktirati pošaljioca. Dodatno, sve email poruke će sadržati jasne informacije o tome kako se možete ukloniti sa liste tako da više ne primate email komunikaciju od nas.

Naše email poruke korisnicima omogućuju da se odjave iz postojeće komunikacije prateći instrukcije za odjavljivanje koje se nalaze na dnu email-a koji su primili od nas u svakom trenutku.

Korisnici koji više ne žele da primaju naš newsletter ili promotivni materijal, mogu se odjaviti klikajući na link “odjavi se”.

Kako i zbog čega prikupljamo informacije

Prikupljamp informacije kako bi evidentirali i podržali vas u aktivnostima koje izaberete. Koristimo ove informacije da bi pratili vaša ponašanja i da bi vas obaveštavali o proizvodima i uslugama koje izaberete kao i bilo kojih proizvoda ili usluga koji su povezani sa njima. Kao posjetilac ovog sajta možete biti uključeni u najveći deo sadržaja bez potrebe da nam dostavite bilo kakve informacije. Samo kada želite da preuzmete neki resurs ili kupite neki proizvod, potrebno je da dostavite informacije.

Ako ste izvan evropske unije i prijavite se za bilo koji besplatni resurs, učestvujete u besplatnom treningu, registrujetese za vebinar, registrujete se za događaj uživo, registrujete se za seminar, ili kupite bilo koji proizvod na ovom sajtu, automatski ćemo vas uključiti da dobijate promotivne emailove, komunikaciju kao i naš nedeljni newsletter. Ako ne želite da primate ovu komunikaciju, možete se odjaviti u svakom trenutku. Uključujemo opciju "odjavi se" u dnu svakog emaila koji pošaljemo. Ako u bilo kom trenutku imate problem da se odjavite, molim vas da nam pošaljete mail na podrska@cgprodavnica.com i da tražite da vas odjavimo sa liste.

Ako ste u evropskoj uniji i prijavite se za bilo koji besplatni resurs, učestvujete u besplatnom treningu, registrujetese za vebinar, registrujete se za događaj uživo, registrujete se za seminar, ili kupite bilo koji proizvod na ovom sajtu, uključićemo vas da dobijate promotivne emailove, komunikaciju kao i naš nedeljni newsletter samo ako pristanete na to. Ako ne želite da primate ovu komunikaciju, možete se odjaviti u svakom trenutku. Uključujemo opciju "odjavi se" u dnu svakog maila koji pošaljemo. Ako u bilo kom trenutku imate problem da se odjavite, molim vas da nam pošaljete mail na podrska@cgprodavnica.com i da tražite da vas odjavimo sa liste.

Kako koristimo informacije koje nam dostavite?

Koristimo informacije za potrebe predstavljanja sadržaja našeg sajta vama, obezbjeđujući vam informacije, predstavljajući vam ponude za naše proizvode i usluge, obezbjeđujući vam informacije o vašim pretplatama i proizvodima, obezbjeđujući podršku korisnicima, kao i obezbjeđujući druge servise našim korisnicima i potencijalnim korisnicima.

Povremeno, možemo koristiti informacije koje nam obezbijedite da bi vam ponudili da kupite proizvode ili servise trećih strana uz proviziju koju dobijamo ako kupite nešto od njih. Ako pristanete na kupovinu trećih strana, one će primiti informacije o vama.

Povremeno, možemo koristiti informacije koje ste nam obezbijedili da bi vam prikazali reklame koje su u skladu sa vašim ličnim karakteristikama, interesovanjima ili aktivnostima.

Otkrivanje vaših informacija

Kao generalno pravilo, mi ne prodajemo, rentiramo ili iznajmljujemo ili na bilo koji način prenosimo informacije prikupljene ili automatski ili kroz dobrovoljne akcije koje napravite na našem sajtu.

Možemo otkriti vaše lične informacije našim podizvođačima, affiliate partnerima i ostalima koji obezbeđuju usluge a sve u svrhu obezbjeđivanje naših usluga vama.

Možemo okriti vaše lične informacije trećim stranama, uključujući i advokate kada je neophodno da sprovedemo naše uslove korišćenja ili bilo kakav drugi dogovor koji imamo sa vama.

Možemo dostaviti vaše informacije kada je to potrebno u skladu sa zakonom, drugim riječima kada, u najboljoj volji, vjerujemo da zakon to zahtijeva kako bi zaštitili naša prava ili kada se to zahtijeva od strane suda ili bilo kojeg državnog organa.

Kako štitimo vaše informacije i kako obezbjeđujemo sigurnost njihovog slanja

Sigurnost vaših informacija je važna za nas, i mi težimo da obezbijedimo razumnu, komercijalno prihvatljivu sigurnost procedura i primjenjujemo prihvatljive metode koje su u skladu sa prirodom podataka koje čuvamo, kako bi ih obezbijedili od neovlašćenog pristupa, uništavanja, korišćenja, izmjene ili otkrivanja. Međutim, molim vas da budete svjesni da niti jedan način slanja podataka preko Interneta, ili metod elektronskog čuvanja podataka nije 100% siguran i nismo u mogućnosti da garantujemo apsolutnu sigurnost ličnih informacija koje prikupimo o vama.

Primjenjujemo komercijalno razumne metode kako bi obezbijedili sigurnost informacija koje nam obezbjeđujete kao i informacije koje automatski prikupimo.

Email nije prepoznat kao siguran metod komunikacije. Zbog tih razloga, molimo Vas da nam ne šaljete vaše privatne informacije emailom. Ovo možete uraditi, ali na sopstvenu odgovornost. Informacije o kreditnoj kartici i druge osetljive informacije nikada ne treba da šaljete emailom.

Možemo koristiti softverske programe da bi pravili zbirnu statistiku, koja se koristi za potrebe procjene broja posjetilaca sajtu, koje informacije su od najvećeg i najmanjeg značaja, određivanje detalja vezano za dizajn, uočavanje performansi sistema i problematičnih delova.

Promene pravila

Naše je pravilo da objavljujemo bilo kakve promjene koje pravimo kada su u pitanju pravila privatnosti. Ako napravimo promjene na koji način tretiramo lične informacije, mi ćemo Vas obavijestiti emailom na email adresu koju ste ostavili kada ste se registrovali. Datum kada su poslednju put promijenjena pravila privatnosti se nalazi na dnu ove stranice. Vi ste odgovorni da imate aktivnu email adresu na koju možete primiti ove informacije.

GDPR prava posetilaca

Ako ste iz evropske unije, imate pravo na određene informacije i imate određena prava u smislu General Data Protection Regulation. Ta pravila uključuju:

Mi ćemo zadržati svaku informaciju koju nam dostavite do najranije: (a) kada nam zatražite da je izbrišemo (b) kada donesemo odluku da prekinemo da koristimo vaše podatke, ili (c) odlučimo da je vrijednost da čuvamo vaše podatke manja od troška da ih čuvamo.

Imate pravo da tražite pristup podacima koje čuvamo i imate pravo da tražite da ih izbrišemo.

Imate pravo da tražite da prestanemo da procesuiramo vaše podatke.

Imate pravo da prigovorite procesuiranju vaših podatka.

Da biste iskoristili ova prava molim Vas da nam pišete na podrska@cgprodavnica.com

Imajući u vidu da ste dali pristanak da procesuiramo vaše lične podatke, imate pravo da povučete taj prostanak u bilo kom trenutku, što neće uticati na mogućnost da procesuiramo vaše podatke do tog trenutka.

Imate pravo da uložite prigovor kod organa koji je povezan sa General Data Protection Regulation.

Kontaktirajte nas

Dobro došli su vaši komentari i pitanja vezano za Pravila privatnosti:

Data Design, Beogradska BB, 81000 Podgorica

Email adresa: podrska@cgprodanica.com

Vai od 1. jun 2020.